Algemene Voorwaarden Ergotherapie Hof van Twente

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn willen we u graag informeren over de algemene voorwaarden en onze privacy policy

Aanvang behandeling

De ergotherapeut streeft er naar om binnen vijf dagen na de aanmelding een afspraak met u te plannen.

De ergotherapeut zal tijdens de eerste afspraak de volgende gegevens van u vragen:

Naam, voorletters
Adres
Postcode, woonplaats
geboortedatum
telefoonnummer
BSN
Zorgverzekeraar, verzekeringsnummer
Huisarts

Vergoedingen declaraties

Ergotherapie Hof van Twente heeft  met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten en hierdoor is het mogelijk voor de ergotherapeut om uw behandelingen direct te declareren bij de zorgverzekeraar.

Ergotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering en dekt 10 uur ergotherapie per kalenderjaar. Wel wordt eerst uw eigen risico aangesproken.

Enkele zorgverzekeraars bieden bij aanvullende pakketten extra behandeling ergotherapie aan, soms ook voor mantelzorgers. Het is goed om uw eigen polis na te lezen en eventueel uw zorgverzekeraar hierover te raadplegen.

Indien u zelf de behandeling bekostigd, dan wordt het volgende bedrag in rekening gebracht:
 
 Behandeling per 15 minuten  € 16,40
 Toeslag huisbezoek per behandeling  € 27,40 
  Verslaglegging buiten de behandeltijd per 30 minuten  € 30,00

Bereikbaarheid en afmelden behandeling

De ergotherapeut is telefonisch bereikbaar op 06 - 43 05 81 32. Tijdens behandelingen en overleggen zal zij de telefoon niet altijd direct kunnen beantwoorden. U kunt dan op de voicemail een bericht inspreken of u kunt een bericht sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Mocht u uw afspraak willen afzeggen of verzetten dan dient u dit 24 uur voor de geplande afspraak door te geven. Bij niet annuleren of niet nakomen van de afspraak wordt er een bedrag van € 35,00 in rekening gebracht. Hiervoor ontvangt u een factuur.

Verkeerstraining

Verkeerstrainingen kunnen onderdeel zijn van de ergotherapiebehandeling. Een dergelijke training (fiets, elektrische rolstoel of scootmobiel) is voor eigen risico. Bij onverhoopte schade of letsel dient u dit zelf te verhalen bij uw verzekering. Indien u een voorziening in bruikleen heeft via de gemeente is de ongevallenverzekering gedekt door de gemeente.

Uitwisselen en bewaartermijn behandelgegevens

Het uitwisselen van behandelgegevens of overleg met derden is met regelmaat nodig in het belang van uw behandeling (bijv. met medisch specialist, thuiszorg, leverancier, WMO consulent, zorgverzekeraar, fysiotherapeut, logopedist, mantelzorger etc.). Mocht tijdens uw behandeling blijkend dat overleg of uitwisseling van behandelgegevens noodzakelijk is, dan vragen wij u hiervoor altijd om toestemming. Mocht u hiertegen bezwaren hebben, dan kunt u dat uiteraard aangeven.

Bij afronding van de behandeling wordt een eindverslag naar de verwijzer of hoofdbehandelaar gestuurd. Op basis van de Wet op de Geneeskundige Behandelovereenkomst worden cliëntgegevens gedurende 15 jaar bewaard.

Klachtenprocedure

Klachtenloket paramediciDe ergotherapeut doet er alles aan om de zorg naar wens te laten verlopen. Desondanks kunnen er gevoelens van onvrede ontstaan. Wij vragen u dit eerst met uw ergotherapeut te bespreken, zodat deze samen met u kan zoeken naar een passende oplossing. 

Op de website www.klachtenloketparamedici.nl vindt u meer informatie over de klachtenprocedure.

Postadres:
Klachtenloket Paramedici
Postbus 19207
3501 DE Utrecht
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
030 - 310 09 29

Postadres

Goorsestraat 245
7482 CH Haaksbergen

Bezoekadres Markelo

Holterweg 1
7475 AT Markelo
T. 06 - 43 05 81 32

Ergotherapie Hof van Twente is aangesloten bij:

ergotherapie nederlandkwaliteitsregister paramediciedomah ergotherapieparkinsonnet ergotherapie